Ako vzniká nové menu v reštaurácii UFO?

Reštaurácia UFO watch.taste.groove. je známa svojou mediteránsko-ázijskou kuchyňou a lokálnym sedem chodovým degustačným menu. Nie každý ale vie, že menu sa v reštaurácii pravidelne 2x do roka obmieňa. Teda môžeme povedať, že sa u nás strieda “letné” a “zimné” menu. V nedávnej dobe náš tím oficiálne posilnil aj šéfkuchar Red Monkey Group cateringu - Jozef Masarovič, ktorý sa spoločne s našim šéfkucharom Petrom Kissom podieľal na tvorbe jedinečných fúzií chutí nového letného menu.

Peter Kiss - šefkuchár UFO Peter Kiss

A akou filozofiou sa riadili?
“Návšteva reštaurácie UFO watch.taste.groove. má byť pre našich hostí zážitok. Zážitok nielen z fantastického výhľadu, ale aj z dobrého jedla. Každému novému menu predchádza minimálne mesiac strávený v kuchyni a nad knihami. Našou filozofiou je hlavne to, že varenie nás oboch baví :).. Do menu sa vždy snažíme zapracovať aj pár netradičných surovín. Nedávno to bol krokodíl, teraz to je napríklad aj bizonie mäso, konkrétne bizonie carpaccio, ktoré nájdete na lístku medzi predjedlami” hovorí Peter.

“Dôležité su chute a ich spájanie. Nerobí nám problém sedieť aj hodiny nad jednou omáčkou, pokiaľ nedosiahne tu pravú konzistenciu a chuť. Hosť jednoducho musí v jedle cítiť snahu, s akou sme ho pripravovali. Každopádne netreba zabudnúť na to, že pracujeme iba s výlučne sezónnymi surovinami, preto pri skladaní jedál pozeráme aj na to, aby sme vždy dokázali zohnať všetko čerstvé. Napríklad 15. apríla začala vhodná sezóna pre sivoňa potočného, ktorého sme preto priradili ako súčasť nášho lokálneho menu.” dopĺňa Jozef.

Peter Kiss - šefkuchár UFO Carpaccio z bizóna, slivkové želé, koriandrové pesto, enoki
Peter Kiss - šefkuchár UFO Sivoň potočný, krupoto, medvedí cesnak, bryndzová omáčka

A aj keď to môže pôsobiť tak, že máme “dvoch kohútov” na jednom poli, zatiaľ sa nám Peter s Jozefom nepobili. Naopak spoločnou prácou nám pripravili jedno z najleších menu, aké sme tu mali.

Práca na novom reštauračnom menu nekončí iba pri precíznej príprave jedál. Bombónikom je vždy naše lokálne sedem chodové menu (Dégustation de la Maison), ktoré si môžete objednať spolu s degustáciou vín, piva alebo koktailov. Na tom, aby chute jedál a nápojov boli dokonale doladené, nepracujú iba kuchári, barmani a sommelier, ale rovno celý náš tím. Pre dobrú vec s radosťou otestujeme potoky vína či piva, veď našou prioritou je hlavne to, aby všetci hostia odchádzali spokojní ;). Ja len vrelo odporúčam prísť a vyskúšať.